El celler, una passió familimar

El nostre celler

On som

Carrer del Tou, 5
43360 Cornudella de Montsant
Tarragona

Escriu-nos

noguerals@cellernoguerals.com


Ramon Alzamora fill al celler

Aquest és un dels cellers de la tercera generació del Priorat, i un dels més petits on és possible fer un enoturisme tradicional.

El Celler Noguerals es va fundar l’any 1999 per Ramon Alzamora, viticultor amb experiència, i el seu fill Ramon dins el nucli de Cornudella. Aquest petit celler artesanal és un exemple excepcional de celler familiar, ja que el van instal·lar a la mateixa casa de la família, amb la qual cosa podien encarregar-se de totes les tasques, tant les de la vinya, com les del mateix celler, com ara la criança en ampolla, que es feia dins d’un antic forn de pa que el van habilitar per a aquesta funció.

L’any 2008 la família Alzamora va voler fer un pas endavant amb el celler i va rehabilitar una antiga pallissa de la masia per transformar-la en el nou celler, al costat de les vinyes familiars, facilitant així el procés de vinificació en concentrar totes les instal·lacions a la mateixa finca.

Les vinyes del Celler Noguerals estan repartides entre dues denominacions, la DO Montsant, i la DOQ Priorat. Al massís del Monsant, als peus del cim de la Roca Corbatera, la família disposa d’una hectàrea i mitja de les varietats de garnatxa negra i cabernet sauvignon, amb les quals elaboren 3.000 ampolles del vi Corbatera.

A la Morera de Montsant, dins del territori del Priorat, posseeixen 4 hectàrees de garnatxa negra, carinyena, cabernet sauvignon i syrah, amb les quals elaboren 6.500 ampolles del vi Abellars.